Ekonomi

Zbriten çmimet e arkave fiskale për naftëtarët

Agjenda politike është duke dominuar tek Qeveria, duke u anashkaluar kështu edhe agjenda ekonomike.

Këtë deklarim e dha sot Safet Gerxhaliu, kryetar i Odës Ekonomike të Kosovës. Ai tha se këto agjenda kanë ndikuar edhe në procesin e fiskalizimit të biznesit.

Në konferencën e organizuar nga Shoqata e Kompanive të Arkave Fiskale u shpalosen mundësitë e reja për të përfunduar procesin e fiskalizimit të naftëtarëve dhe bizneseve tjera. Kestrin Kumnova, përfaqësues i Shoqatës, tha se gjatë tri viteve ka pasur një stopim të procesit të fiskalizimit të naftëtarëve.

Kumnova tha se tashmë kompanitë i kanë zbrit çmimet e arkave fiskale për naftëtarë, dhe tash i mbetet institucioneve përgjegjëse t’i obligojnë naftëtarët për tu pajisur me arka.

Komentoni