Rajoni

WikiLeaks: Ja çmimi i koalicionit të Gruevskit me BDI

Në disa publikime nga dokumentet e WikiLeaks, ish-Kryeministri i Maqedonisë, Nikolla Gruevski në vitin 2007 ka arritur një marrëveshje me liderin e Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) Ali Ahmeti, i cili është përfaqësues i shqiptarëve të Maqedonisë.

Gruevski në vitin 2007 (një vit para zgjedhjeve parlamentare të caktuara Gruevski) i ka premtuar Ali Ahmetit se nëse hynë në një koalicion me të, ai do të propozojë në Parlament një ligj që lejon ndihmë sociale për pjesëtarët e Ona që morën pjesë në trazirat në Maqedoni në vitin 2001 dhe ligji për dygjuhësinë (në gjuhën shqipe në të gjithë territorin e Maqedonisë).

Ky është një dokument zyrtar i WikiLeaks, i cili zbulon se Gruevski tha se ai do ta bëjë këtë, por për këtë të mos di populli.

“Gruevski ka shprehur gatishmërinë e Qeverisë në krye të së cilës është të sigurojë” punë dhe para për njerëzit t cilët partia e BDI-së i ka propozuar ” thekson dokumenti, bashkë me pranimin e ligjit për dygjuhësinë.

Më tej thuhet se Qeveria e Maqedonisë do të mohojë çdo përfshirje në këtë marrëveshje, raporton Kurir. /KI/

Komentoni