LifeStyle

Vëllai i madh “shkaktar” i homoseksualitetit tek më të vegjlit

“Mundësitë që meshkujt të jenë homoseksual janë më të mëdha nëse kanë vëllezër të rritur”, thonë studimet që lidhen me faktorët biologjikë që ndodhin në mitër.

Studimi i bërë nga një ekip i Universitetit Brock, duke përfshirë edhe të tjera që konfirmon se orientimi seksual mashkullor mund të përcaktohet para lindjes.

Sipas të dhënave statistikore, studimi bazohet në më shumë se dy dekada më parë që shqyrtojnë efektin e ‘vëllait të madh’, i cili tregon se meshkujt që kanë një vëlla kanë më shumë mundësi të jenë homoseksualë.

Përfundimi doli pasi u testuan 16 gra pa djem, 72 nëna të burrave heteroseksualë, 31 nënat e djemve homoseksualë pa vëllezër të mëdhenj, 23 nënat e djemve homoseksualë me vëllezër të mëdhenj dhe një grup prej 12 meshkujsh.

Ata zbuluan se kjo gjë lidhet me një proteinën nga kromozomi Y, i cili nuk është i pranishëm tek femrat por është i rëndësishëm për zhvillimin e trurit të meshkujve. Këto antitrupa krijohen në trupin e nënës dhe kur ajo mbetet shtatzënë me djalin e dytë, mund të kalojnë pengesën e placentës dhe të hyjnë në qarkullimin e gjakut dhe në tru të fetusit.

Komentoni