Shëndetësia

Ushqimi vegjetarian jo edhe aq i shëndetshëm

Vjen një lajm befasues. Sipas ekspertëve, ka disa arse pse ushqimi vegjetarian dëmton shëndetin. Sipas tyre, problemi kryesor është humbja e peshës. Duke u ushqyer me ushqim vegjetarian, një person mund të humbasë deri në pesëmbëdhjetë kilogramë peshë në vetëm disa ditë. Kjo nuk është gjë e mirë për shëndetin, shkruan Kosova.info.

Po ashtu, ndryshimi tjetër në ushqim sjell ndryshime në mikroflorë.  Gjërsa, është pikërisht microflora që ndihmon sistemin imunologjik, zhvillimin e morfologjisë normale të zorrëve, ruajtjen e funksionit të zorrëve, mbrojtjes nga alergjenët dhe ndihmon në parandalimin e lidhjes së mikroorganizmave patogjenë.

Si arsye e tretë,  refuzimi i mishit mund negativisht të ndikojë në metabolizmin. Impakti mund të jetë në sistem të organeve për tretje deri në stomak.

Dihet që organizmi i njeriut ka nevojë për proteina dhe minerale të domosdoshme në mënyrë që të funksionoj norlam. Në të kundërtën, mund të ketë implikime në punën e zemrës.

Një arsye tjetër pse nuk duhet të refuzojmë mishin është për shkak se pas abstenimit të vazhduar nëse fillojmë përsëri të hajë proteina me prejardhje të kafshëve, jo mund të shtojë rrezikun nga paraqitja e sëmundjeve kronike.

Studimi është publikuar në Britaninë e Madhe. Sipas rezultateve,  një e treta e banorëve nuk konsumon mish dhe produkte të mishit. Para se të vendosni të bëheni vegjetarian, mendojeni edhe njëherë një vendim të tillë. /Kosova.info/

Komentoni