Bota

Uragani “Ophelia” shkakton fenomenin e çuditshëm në Britani (Foto-Video)

Qielli në pjesën më të madhe të Anglisë kishte sot një ngjyrë të tmerrshme.

I quajtur “stuhi dielli”, shkëlqimi i çuditshëm është shkaktuar si pasojë e uraganit Ophelia.

Njerëzit në jug perëndim dhe në brigjet e jugut raportuan se panë një qiell të kuq thuajse si ngjyra e gjakut.

Më vonë, fenomeni i çuditshëm i motit u përhap në veri më shumë drejt Mançesterit dhe Liverpoolit dhe përtej Londrës.

Ngjyra e qiellit u ndryshua gradualisht në portokalli dhe më pas të verdhë nga mesi i pasdites.

Dr. Dave Reynolds nga The Weather Channel shpjegoi se pse ka ndodhur kjo.

Ai tha se erërat ishin të forta të dielën, gjë që ka sjellë pluhur në Britani të Madhe nga mbetjet e Uraganit Ophelia.

“Një pjesë e grimcave nga pluhur mund të jenë grimca nga zjarri, megjithëse mendoj se pluhuri i rregullt përbën shumicën,” tha ai.

“Ky është rezultat i ‘Ophelias’ në perëndim të Portugalisë (të dielën) dhe presionit të lartë mbi Mesdheun Perëndimor. Për më tepër, dhe më e rëndësishmja, fasada e ftohtë e Ophelias u përhap në të gjithë Britaninë jugore këtë mëngjes dhe ishte shumë e dobët – kjo do të thotë se nuk kishte shumë shi për të larë pluhurin. Erërat janë ende në jug, pavarësisht nga fasada e ftohtë që po kalon”, shtoi ai.

Komentoni