Kosova

UP-ja shënon 48 vjetorin e themelimit

Sot mbahet ceremonia e shënimit të 48-vjetorit të themelimit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Ceremonia mbahet në amfiteatrin e Bibliotekës Qendrore Universitare, ku fillimisht do të prezantohet kori i Fakultetit të Arteve, pastaj intonohet Himni i Universitetit, himni Kombëtar dhe Himni i Kosovës.

Gjithashtu do të shfaqet dokumentari i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, kurse, pas tij do të flas rektori i Universitetit të Prishtinës, Marjan Dema, Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, zv-ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arber Geci dhe kryetarja e Parlamentit Studentor, Arieta Bajrami.

Gjatë kësaj ceremonie është paraparë edhe dhënia e mirënjohjeve për profesorët e dalluar, dhënia e mirënjohjeve për studentët e dalluar, dhënia e çmimit sportiv për Gentiana Beqa – Ahmetin, dhënia e çmimit kontribut të veçantë për Isak Shabanin.

Komentoni