Kosova

Thaçi: Ky unitet politik të jetë kornizë afatgjate për zgjidhjen e temave nacionale

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka përshëndetur marrëveshjen e arritur ndërmjet partive politike për të ratifikuar Marrëveshjen e shënjimit të kufirit me Malin e Zi.

Ai thotë se ky konsensus i arritur përfundimisht i siguron lëvizjen e lirë qytetarëve të Kosovës.

“Marrëveshja e sotme e partive politike për ratifikimin e marrëveshjes për shënjimin e vijës kufitare me Malin e Zi, është një lajm jashtëzakonisht i rëndësishëm për të ardhmen evropiane të Kosovës. Uroj të gjithë përfaqësuesit e këtyre partive politike për konsensusin e arritur, i cili përfundimisht siguron lirinë e lëvizjes për qytetarët e Kosovës në Zonën Shengen”, ka shkruar Thaçi.

Ai ka shtuar se ky unitet politik duhet të shërbejë si kornizë afatgjate për zgjidhjen e temave nacionale.

“Ky unitet politik duhet të shërbejë si një kornizë afatgjate për gjetjen e zgjidhjeve për temat nacionale, të cilat kërkojnë vullnet dhe gatishmëri për të tejkaluar interesat e ngushta partiake dhe private”, ka shkruar ai në Facebook.

Komentoni