LifeStyle

Studiuesit: Vaksinimi në mëngjes më efektiv

Studiuesit sugjerojnë që vaksinimi kundër gripit ka më shumë efekt në qoftë se administrohet në orët e para të mëngjesit.

Një studim i publikuar vitin e kaluar ka gjetur që personat të cilët janë vaksinuar në mes të orës 09:00 dhe 11:00, kanë pasur më mbrojtje më efektive ndaj gripit në muajt e ardhshëm, krahasuar me personat e vaksinuar në orët e pasdites.

Kjo mendohet të jetë për shkak të luhatjeve të imunitetit gjatë ditës.

Megjithatë ende ka nevojë për studime të detajuara për të mbështetur këto të gjetura.

Komentoni