Shëndetësia

Studimi – armë e fortë kundër sëmundjes Alzheimer

Këto lajme vijnë nga Universiteti i Cambridge. Studiuesit në këtë universitet prestigjioz kanë zbuluar se sa më gjatë që dikush shpenzon në shkollë dhe universitet, aq më i ulët është rreziku i zhvillimit të sëmundjes të Alzheimer, shkruan Kosova.info.

Sipas të gjeturave,  çdo vit në arsim i zvogëlon shanset për të qenë të diagnostikuar me Alzheimer për 11 për qind.

Shkencëtarët mendojnë se është mendimi kompleks që krijon ‘rezervë njohëse’. E kjo pastaj ndihmon në shmangien e çmendurisë. /Kosova.info/

Komentoni