Kosova

Studentët me aksion kundër funksionalizimit të kishës te kampusi universitar

Lëvizja “Studim, Kritikë, Veprim” përmes një njoftimit ka treguar se së bashku me organizata tjera të Parlamentit Studentor të Universitetit të Prishtinës, me një aksion do të kundërshtojnë funksionalizimin e kishës së Krishtit Shpëtimtar, e ndërtuar në vitet ’90-a në kampusin universitar të UP-së.

“Sot, në orën 13:00 Lëvizja ‘Studim, Kritikë, Veprim’ së bashku me organizatat tjera të Parlamentit Studentor të Universitetit të Prishtinës do të realizojë një aktivitet pran Kishës Ortodokse Serbe, në Kampusin e Universitetit, përmes së cilës do ta kundërshtojmë funksionalizimin e saj”, thuhet në njoftim.

Këto ditë kisha ka marrë vëmendjen pasi një grup klerikësh dhe vullnetarësh ortodoksë nga Graçanica, fillimisht pastruan ambientin rreth kishës. Për t’u mos u mjaftuar me kaq, ata filluan ta lyenin pjesën e brendshme të kësaj kishe.

Komentoni