Shqiptarët e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës asnjë motiv për të dalë në zgjedhjet presidenciale në Serbi

Shkruan: Refik HASANI Paralajmërimi se zgjedhjet presidenciale në Serbi do të mbahen në muajin tjetër më 2 prill, prandaj shqiptarët e krahinës që përfshin komunën e Medvegjës, Bujanoci dhe...

Shkruan: Refik HASANI

Paralajmërimi se zgjedhjet presidenciale në Serbi do të mbahen në muajin tjetër më 2 prill, prandaj shqiptarët e krahinës që përfshin komunën e Medvegjës, Bujanoci dhe Preshevës jo që nuk do të duhej t’i përgjigjen kësaj pjesëmarrje pa nuk kanë asnjë motiv për këto zgjedhje.

Në një Rajon ku shumica janë të banuar si një kolektivitet homogjen dhe shteti vazhdon t’i diskriminon në të gjitha kuptimet, si mundë të dalin në këto zgjedhje. Edhe subjektet politike që veprojnë në këtë krahinë do të duhej të mos i përgjigjen daljes në këto zgjedhje.

Të gjithë presidentët që nga vitet e 90-ta asgjë nuk kanë ndërmarrë në të mirë të ruajtjes së drejtave të njeriut dhe atij kolektiv për shqiptarët në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë prandaj edhe nuk kanë asnjë motiv për këto zgjedhje. 

Mbajtja dhe organizimi i zgjedhjeve për president të Serbisë edhe në Kosovë nuk do të duhej lejuar.

Kategoritë
Opinion
S'ka komente

Komentoni

*

*

Lajme të tjera

 • Lidershipi që sfidon kombin

  Shkruan: Fidan MUSTAFA Riaktualizimi i temës mbi ‘bashkimin kombëtar të shqiptarëve’, në pikëpamjen e parë duhet të vlerësohet lartë si një domosdoshmëri imediate e cila mundëson unifikimin e fuqisë...
 • Përçarja që bën ShIK-u në Kosovë

  Shkruan: Rexhep ShAHU Shërbimi sekret i Shqipërisë (Sigurimi i Shtetit), (ShIK), sot ShISh ka marrë shumë jetë shqiptarësh të Kosovës. Dhe nuk u ngop kurrë. Nuk u pendua kurrë....
 • Rama e Thaçi, rrënuesit e bashkimit kombëtar

  Shkruan: Florim ZEQA Pas deklaratës “bombastike” të kryeministri Rama, “Nëse BE nuk e fut Shqipërinë në BE, atëherë do të bashkohet me Kosovën”, menjëherë u pasua me të njëjtën...
 • Për një fillim të mbarë

  Shkruan: Bahri BIVOLAKU Që të jetojë një e re, duhet të zhduket një e vjetër. E reja në politikën e Kosovës duhet të burojë nga dija, të ushqehet nga...