Rajoni

Shqipëria dëshiron të jetë destinacion turistik

Shqipëria ka shumë gryka të thella e vende malore, ka njerëz të varfër e hotele të mëdha. Një nga dëshirat e qytetarëve është që të vijnë turistët e huaj, por deri atëherë është një rrugë e gjatë, shkruan ‘nordbayern.de’

Shqipëria ka shumë bukur natyrore, por pak i shfrytëzon. Portali gjerman tregon për realitetin në Shqipëri, ku fëmijët rriten me ëndrra dhe shpresë se do të bëhet mirë, përcjell albinfo.ch.

Në fakt ata shpresojnë që edhe në Shqipëri të kenë një të ardhme më të mirë. Dhe në të njëjtën kohë ata e dinë se do të jetë shumë vështirë. Alpet shqiptare janë një bukuri e rrallë me pyje me pishe e fshatra të lashta.

Infrastruktura është njëra nga pikat më të dobëta. Kjo edhe për shkak të sistemit politik, pasi Enver Hoxha izoloi vendin. Janë plot 700 mijë bunkerë të ndërtuar nga ai në kohën sa drejtonte Shqipërinë.

Shqiptarët shpresojnë që turistët e huaj t’i nxjerrin nga kriza. Shumë vende janë të mbrojtura nga UNESCO.

Çmimet e lira gjithashtu janë një tjetër mundësi që të ketë sa më shumë turistë të huaj. Bregdeti shqiptar po ashtu është shumë i bukur, ashtu si edhe shumë vende historike. Një mundësi shumë e mirë për turistët e huaj që të shkojnë e ti eksplorojnë këto hapësira.

Komentoni