LifeStyle

Shmangni këto ushqime që të mos keni akne

Të përdorni ushqime të yndyrshme gjatë ditës nuk do të thotë që merrni domosdoshmërisht baktere që shkaktojnë akne.

Dr. Sandra Lee ka treguar se sasia e vajit nuk ka aspak ndikim në lëkurën tuaj, prandaj mund të porosisni pica sa herë të dëshironi.

Bulmetrat kanë shumë hormone. Mund t’i gjeni tek djathi apo qumështi i lopës. Jo shumë ushqime shkaktojnë akne përveç produkteve që përmbajnë hormone,” – tha ajo.

E pyetur për çokollatën, Sandra tregoi se mund të ketë ndikim në krijimin e akneve pasi ka përbërje qumështi.

Gjithashtu shtoi se duhet të bëhet shpesh shpëlarja e fytyrës me produkte të posaçme për pastrimin e lëkurës që të jeni sa më të mbrojtur dhe të pastër.

Komentoni