Lajme

Serbia do ta heqë përfundimisht Kosovën nga Kushtetuta?

Serbia do të ndryshojë Kushtetutën dhe përfundimisht do të heqë Kosovën.

Përtej retorikës nacionaliste të politikanëve se Kosova është Serbia, realitetin e pranojnë edhe vetë politikanët serb dhe tashmë po ndërmarrin aktin e fundit, atë të heqjes edhe nga Kushtetuta.

Kosova konsiderohet në preambulën e Kushtetutës serbe si krahinë e Serbisë.

Bashkimi Evropian e ka vënë kusht këtë si dhe shumë çështje të tjera për Serbinë. Ndryshimet preknin edhe drejtësinë atje, dhe Kushtetuta e re pritet të ndryshojë në të paktën 10 kapituj. /Ora News/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*