Rajoni

Serbi 16 vjeçar mbyt me sëpatë gjyshin e tij

Serbi (16) vjeçar është liruar nga burgu pasi bëri një dënim maksimal prej 4 vjet burg për vrasje. Ky i ri sipas gazetave zvicerane ende konsiderohet i rrezikshëm i cili tani jeton në Serbi, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

Serbi që mbyti gjyshin e tij me sëpatë u liruar nga Burgu i Ticinos, sot jeton në Serbi n’mes bombave dhe armëve serbbb111Rasti i sulmit vdekjeprurës me sëpatë kishte bërë jehonë në Zvicër. Në vitin 2011, një 16-vjeçar vrau gjyshin e tij, duke e prerë trupin e tij cope copë për ta zhdukur atë. Në vitin 2012, serb i ri u dënua me 4 vjet burg, dënimin maksimal të parashikuar nga ligji penal i të miturve.

Ekspertët zviceran pyet autoritetet e Ticinos, pse liruat nga burgu serbin e rrezikshëm që mbyti me sëpatë gjyshin e tij?

Ai u lirua në muajin korrik 2015, se ndërkohë që ekspertët e kanë përshkruar atë si potencialisht të rrezikshme dhe të vulosur me një rrezik të mundshëm të shkeljeve të ligjit pas lirimit.

Dhe një vit pas lirimit të tij, i riu, i cili tani jeton në Serbi, duket se nuk ka mësuar aspak nga gabimet e tij. Ai kohët e fundit ka publikuar foto bomba e armë në llogarinë e tij në Facebook. Një fakt që përforcon shqetësimin e ekspertëve për lirimit të tij.

Për t’iu përgjigjur kësaj, koleget e “20 minuten” kane kontaktuar Nicolas Queloz, një ekspert në ligjin për të mitur në Universitetin e Fribourg. Pyetjes rreth këtij rasti se lidhi a do te duhej të ishte me strikte ndaj këtyre 4 rasteve siç është ky i te riut serb, eksperti Queloz është përgjigjur se “ligji është ligj.

Në Zvicër, me katër vjet burg është dënimin maksimal për të miturit. Në Zvicër, krimi i mitur ka rënë në vitet e fundit. Ky është një rast i izoluar. Ne nuk mund të ndryshojë ligjin për një rast të izoluar…”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

Nëna i riu që vrau babanë e tij me një sëpatë në vitin 2011, u dënua me burgim të përjetshëm në vitin 2013 nga ana e Apelit Ticino. Nena e te riut, po ashtu serbe ajo u gjet fajtor për nxitje të vrasjes.

Komentoni