Shkencë

Së shpejti do të mund të bisedojmë me të vdekurit?!

Shkencëtarët suedez besojnë se inteligjenca artificiale mund të shfrytëzohet dhe të “krijojë” kopje plotësisht të vetëdijshme të më të dashurve tanë pas vdekjes

Shkencëtarët po kërkojnë vullnetar që janë të gatshëm të ofrojnë të afërmit e tyre të vdekur për hulumtime.

Ata do të përdornin inteligjencën artificiale të ri konstruktojnë zërat e atyre që kanë vdekur në mënyrë që tu mundësojnë anëtarëve të familjes komunikim me ta, transmeton “Dealy meal”, shkruan Kosova.info.

Në këtë rast robotët do të mund të përgjigjen në pyetjet e zakonshme të lidhura për kohën ose sa është ora, por edhe të realizojnë kontaktin e vërtet fizik me njerëzit e tjerë.

Kjo duket si fantazi shkencore por nëse do të vinte ndonjëherë deri te realizimi pavdekshmëria digjitale, pavdekshmëria do të mund të bëhet fenomen i vërtetë.

Shkencëtarët konsiderojnë se është vetëm çështje kohe kur kjo teknologji do të bëhet realitet. /Kosova.info/

Komentoni