LifeStyle

Rroga më e madhe, nuk ju bën më të lumtur

Nëse keni menduar të punoni disa orë më gjatë, të mos pushoni vikendeve e të punoni madje edhe me kolegët më të neveritshëm, vetëm që të fitoni më shumë para – mendoni sërish.

Kompania për hulumtime Glassdoor, ka zbuluar se ngritja e rrogës i bën më të lumtur punonjësit, por ka gjëra të tjera që i kënaqin edhe më shumë.

Në hulumtimin që është bërë me 221 mijë të punësuar, rezymetë e tyre rezultojnë se ka gjëra të tjera që i kënaqin ata më shumë në punë.

Sipas gjetjeve, rritja e rrogës i kënaq përkohësisht.

Por, çfarë do bënte që punonjësit të jenë më të lumtur? Këto janë përgjigjet, që kanë dhënë të anketuarit:

 1. Kultura dhe vlerat
  2. Mundësitë për karrierë
  3. Pozita udhëheqëse
  4. Balanci punë/jetë
  5. Kompensimi dhe benifitet
  6. Perspektiva biznesore

Puna që lejon të arrihen qëllimet e jetës, është konsideruar nga të anketuarit si ideale.

Komentoni