Kosova

Qeveria tërheq projektligjin e vjetër për demarkacion

Qeveria ka tërhequr ligjin për demarkacion me Malin e Zi pas zhvillimeve të reja dhe marrëveshjes së arritur mes presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe atij të Malit të Zi, Filip Vujanoviq, ku mundësohet korrigjimi nëse gjenden gabime në marrëveshjen paraprake.

Kryeministri Ramush Haradinaj ka thënë se më vonë qeveria do të çojë në Kuvend ligjin e ri, ku do të inkorporohet kjo marrëveshje. Kjo mbledhje e qeverisë do të mbahet në orën 16:00.

Projektligji u tërheq me të gjithë pro, përpos tri abstenimeve nga komuniteti serb.

Haradinaj po ashtu ka thënë se nëse nuk mbahet nesër seancë, mund të shfrytëzohet kjo ditë për konsulta.

Komentoni