Kuriozitet

“Punëdhënësi nga ferri”: Lista sipas së cilës pronari ndëshkon kamerierët!

Dyqind kuna (26.82 euro) dënohet nëse acarohet në vendin e punës, ndërsa vepra më e rëndë është shqiptimi i fjalës ‘nuk dua’ ose ‘nuk e jap “, për të cilën kamerierët do të dënohen në shumën prej 3,500 kuna (469,43 EURO).

Në faqen e Facebook “Jeta e kamerierit” është prezantuar një foto interesante që tregon një listë të gabimeve të kamerierëve dhe dënimeve të caktuara të cilën gjoja e ka menduar pronari i shërbimit hotelier në rrethin e qytetit Samobor.

Vonesa në punë, mosbindja, kundërpërgjigja ndaj shefit, mos lirimi i ujit pas nevojës në banjë, paraqitja në pune në gjendje të alkoolizuar ose “në gjendje q…ë” janë të ngarkuar me një qind kuna, sikurse salla e pa pastruar ose tavolinat dhe banaku.

Pirja e duhanit në vendin e punës, ose në magazinë, për shembull, lejohet vetëm me praninë e pronarit.

Dyqind kuna dënohet konflikti në vendin e punës, ndërsa vepra më e rëndë shqiptohet refuzimi “nuk dua” ose ‘nuk e jap”, e cila do të dënojë kamerierin në shumë prej 3,500 kuna.

Nuk dihet nëse kjo ishte një shaka apo dikush me të vërtetë udhëhiqet me këtë listë sepse fotografin e ka dërguar dikush i panjohur, por komentet e mëposhtme sugjerojnë se gjëra të tilla si kjo në botën e kamerierëve mjaft shumë gjobiten. /KI/

Komentoni