Shëndetësia

Pse keni dhimbje të shpatullave

Sipas ekspertëve, qëndrimi jokorrekt mund të shkaktojë mosbalancimin e muskujve ku disa muskuj janë shumë të shtrënguar dhe disa të tjerë shumë të shtendosur dhe të dobët.

“Këto disbalanca në forcë dhe tension shkaktojnë që kockat e krahut të mos vendosen mirë në shpatulla”, thonë ekspertët.

Duke qenë se këto disbalanca shkaktohen shpesh si rezultat i qëndrimit të gjatë në ulur para kompjuterit ose përkulja para tastierës, rregullimi i posturës është vendimtare nëse dëshironi të ndaloni dhimbjen e shpatullave dhe të funksionojnë siç duhet.

Pse bashkimi i shpatullave konsiderohet të jetë komplekse?

Është nyja e kockave në shpatulla. Krahu lëviz mbi shpatulla dhe ajo lëviz në kafazin e brinjëve. Është gjithashtu dhe klavikula e cila bashkëvepron me kafazin e kraharorit dhe shpatullën. Çdo gjë, duke filluar nga tërheqja e muskujve, deri tek ndrydhja e ligamenteve, zhvendosja, dhe lëshimi i ligamenteve ndikojnë në shpatulla duke shkaktuar dhimbje dhe siklet.

Nëse keni një qëndrim perfekt dhe përsëri keni dhimbje të shpatullave, ka disa arsye. Nëse disa nga dëmtimet janë për shkak të përdorimit të tepërt ose ushtrimi i tepërt disa të tjera mund të jenë më të rënda në natyrë. Ndonëse dhimbja në shpatulla mund të mos jetë me patjetër për arsye të ushtrimeve apo aksident me makinë, për shembull, ju mund keni dhimbje të shpatullave edhe nga përdorimi i tepërt apo traumë.

Një nga dëmtimet më të zakonshme që prekin shpatullën është ajo që quhet goditja e shpatullave. Kjo ndodh kur fërkimi i dy kockave nuk sinkronizohen në mënyrë perfekte dhe diçka ju bllokon/lëndon kur ju kërkoni të arrini objekte të vendosur lartë. në distancë.

Nëse dhimbjet vazhdojnë, gjithmonë konsultohuni nga një mjek dhe përdorni një stol/karrige për të arritur produktet apo objektet që nuk i arrini dot.

Komentoni