Rajoni

Protestë kundër nepotizmit në Bosnje e Hercegovinë

Aktivistët boshnjakë e kanë nisur një protestë kundër nepotizmit në praktikat e punësimit.

Në Sarajevë, banorët kanë nënshkruar peticionin që i bën thirrje qeverisë që punësimin ta bëj në bazë të meritave dhe mundësive të barabarta, e jo në bazë të lidhjeve politike apo personale.

Grupi i aktivistëve “Qendra për Iniciativat Civile” e ka përkrahur protestën duke thënë se shumë njerëz sigurojnë vende pune duke falënderuar favoret personale nga të afërmit apo miqtë.

Komentoni