Kosova

Pacolli: Ligji për Gjuhët në Maqedoni veprimi më i duhur i mundshëm

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behgjet Pacolli, ka vlerësuar lartë miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe në Maqedoni.

Ai thotë se ky është veprimi më i duhur i mundshëm, pasi respekton të drejtat e komuniteteve, në veçanti shqiptarëve.

“Lajm fantastik, miratimi i ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe në Maqedoni. Falënderim për gjithë spektrin politik në Maqedoni. Hap shumë i rëndësishëm për partnerin tonë Maqedoninë drejt rrugës së integrimit në BE. Respektimi i të drejtave për të gjithë komunitetet, veçanërisht i shqiptarëve që përbëjnë një përqindje të lartë dhe përfaqësojnë komb shtetformues në Maqedoni, është veprimi më i duhur i mundshëm. Urime”, ka shkruar ai.

Komentoni