Bota

Në Ukrainë – këmbim i të burgosurve

Ukraina dhe separatistët prorusë i kanë këmbyer të burgosurit, që ishin zënë gjatë konfliktit që po vazhdon në pjesën lindore të Ukrainës.

Pardje, dy të burgosur, pjesëtarë të forcave qeveritare të Ukrainës, nga separatistët u janë dorëzuar autoriteteve ukrainase në një postbllok në qytetin Shhastia, ndërsa në këmbim i kanë marrë katër separatistë prorusë, që mbaheshin nga forcat qeveritare të Ukrainës.

Ky këmbim është bërë në praninë e Kryqit të Kuq dhe monitoruesve të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), që kishte bërë presion për më tepër këmbime të tilla.

Nga konflikti në pjesën lindore të Ukrainës, prej prillit të vitit 2014, ndërmjet forcave qeveritare dhe separatistëve, janë vrarë më se 9,500 vetë.

Komentoni