LifeStyle

Miqësitë e shëndosha – çelës i lumturisë dhe shëndetit më të mirë

Tashmë është e vërtetuar, miqësia mund të ndikojë shumë në jetët tona, shkruan Kosova.info.

Po aq sa mund të na bëjnë të lumtur, miqësitë kanë ndikim edhe në përmirësim të zakoneve tona të ushqimit, apo në luftim të vetmisë si dhe mund të na ndihmojmë të reduktojmë nivelin e stresit.

Kjo na bën të kuptojmë që miqtë tanë luajnë një rol të rëndësishëm në mbrojtjen nga sëmundjet kronike. Këto të fundit janë zakonisht pasojë e tensionit të lartë të gjakut, ankthit, etj.

Mirëpo, për efekte pozitive, ne duhet të kujdeset që të investojmë kohën në llojet e duhura të miqësisë në mënyrë që të shmangim sakrifikimin e qëllimeve dhe vlerave tona e që si përfundim mund të na hedhin në depresion dhe të na bëjnë sëmurë. /Kosova.info/

Komentoni