Kosova

Meta: Demarkacioni siguron liberalizimin

Gjatë takimit Thaçi – Meta theksi është vënë në liberalizmin e vizave si një nevojë imediate për lëvizjen e qytetarëve të Kosovës, raporton Kosova.info.

Përderisa presidenti ka kërkuar nga Meta si mundësi pajisjen e qytetarëve të Kosovës me pasaporta shqiptare, duke pohuar se demarkacioni mbetet kushti i vetëm, presidenti Meta nga takimet që ka pasur me komisionarin për zgjerim të BE-së dhe presidentin gjerman ka bërë të ditur se demarkacioni mbetet e vetmja mundësi për liberalizimin e vizave.

Edhe ai kritikoi BE-në për mungesë të vullnetit politik për liberalizmin e qytetarëve të Kosovës. /KI/

Komentoni