Bota

Më shumë se 80 vende të botës të prekura nga virusi salmonella

Kompania franceze e qumështit, Lactalis, ka deklaruar që më shumë se 12 milionë kuti të qumështit për foshnje janë tërhequr nga tregu në 83 vende të botës, pas shqetësimeve se mund të jenë prishur nga bakteri salmonella.

Shefi ekzekutiv i kompanisë, Lactalis, Emmanuel Besnier, ka konfirmuar për skandalin e kontaminimit për një media franceze.

Produktet janë tërhequr nga tregu prej muajit dhjetor, që kur bakteri është identifikuar në një fabrikë në veriperëndim të Francës.

Revista e përjavshme, Le Journal du Dimanche, ka thënë se 35 foshnje janë diagnostikuar me bakterin salmonella në Francë, një në Spanjë dhe një rast i mundshëm në Greqi.

Javën e kaluar, ministri i Ekonomisë, Bruno Le Maire, ka thënë se çdo produkt që ende ka mbetur nëpër dyqane duhet të largohet menjëherë.

Thirrja për largim vlen për produktet e kompanive, Picot, Milumel, dhe Taranis.

Bakteria salmonella mund të shkaktojë bark qitje, të vjella dhe dehidrim.

Mund të jetë shumë e rrezikshme për foshnjat.

Lactalis, është një nga prodhuesit më të mëdhenj të produkteve të qumështit.

Komentoni