Opinion

Me Dekrete nuk bëhet pajtimi!

Shkruan: Bilall ShERIFI

Viktimat e gjenocidit serb në Kosovë presin drejtësi.

Ngjarja e sotme në Mushtisht dëshmoi se plagët e krimit të gjenocidit që ka kryer shteti i Serbisë përmes forcave ushtarake dhe policore mbi shqiptarët në Kosovë janë shumë më të thella se sa që mendojnë ata që lufta nuk ua ka prekur as një fije floku.

Ngjarja e sotme dëshmoi gjithashtu se falja dhe pajtimi nuk mund të bëhet nga lart sikur me telekomandë apo me dekrete nga kushdo qoftë.

Qeveria e Serbisë duhet të distancohet nga politika e gjenocidit që shteti serb kreu në Kosovë dhe të merr përgjegjësitë për ndëshkimin e tërë zinxhirit komandues.

Vetëm kjo do hapte një faqe të re të marrëdhënieve ndëretnike dhe ndërshtetërore mes Kosovës dhe Serbisë.

Komentoni