Kosova

Luftoi për lirinë e Kosovës, e sot për mbijetesë

Kur ishte koha për ta mbrojtur vendin dhe popullin, veshi uniformën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe nuk e zhveshi atë deri në ditën e lirisë – ani pse ishte plagosur rënd gjatë luftës, por pas luftës pakkujt i ra ndërmend të kujtohet për të.

Është ky Nezir Xhemajli nga fshati Abri i komunës së Drenasit, që tash e sa vjet jeton në kushte të mjerueshme ekonomike.

Familja e tij pesë-anëtarësh vështirë ia del të mbijetojë, pasi shteti nuk i jep as ndihmë sociale. Ndërsa, vendi ku banon familja Xhemajli është pronë shtetërore.

Komentoni