Ekonomi

Lajm i keq nga Zvicra për emigrantët punëkërkues

Si përgjigje pas miratimit të iniciativës për reduktim të emigracionit në shkurt të vitit 2014, Këshilli Federal ka reduktuar kuotat për punëtorë të kualifikuar nga vendet jashtë BE-së dhe EFTA-s.

Për vitin 2015 ishin lejuar 6500 leje, 2000 më pak se në vitin e kaluar. Për vitin aktual 2016, Këshilli Federal ka mbajtur këtë numër edhe më të ulët.

Tani Qeveria në Bernë do të përcaktojë për vitin e ardhshëm kuotat për vendet e treta. Për presidentin zviceran, Johann Schneider-Ammann, është e qartë se duhet të lëshohen më shumë leje.

Kompanitë zvicerane këtë vit bënë thirrje për kuota më të larta.

“Ne duhet të kthehemi aty ku ishim në vitin 2014”, deklaroi ministri, transmeton Albinfo.

Schneider-Ammann kërkon 2000 leje shtesë për shtetasit e vendeve të treta, ku do të rezultojnë me në një total të ri prej 8500 leje pune.

Komentoni