Kosova

Kurz: Austria e ka pranuar Kosovën dhe ai qëndrim nuk do të ndryshojë

Kancelari austriak Sebastian Kurtz ka thënë sot se Austria e ka pranuar pavarësinë e Kosovës dhe ai qëndrim nuk do të ndryshojë.

Ai para mbedhjes së Qeverisë ka thënë se Austria është mik i Kosovës dhe mbështet Ballkanin Perëndimor, e po ashtu normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë.

Deklarata e Kurtz vjen pasi që zëvendësi i tij, Heinz-Christian Strachea ka deklaruar për mediat serbe se Kosova është pjesë e Serbisë.

Komentoni