LifeStyle

Kujdes si e pini ujin: Ja mënyra e duhur

Prindërit me siguri se ju kanë kritikuar që të mos pini ujë duke qëndruar në këmbë, shkruan Kosova.info.

Mirëpo, radhë kush pyet përse ndodh kjo?

Nuk thuhet kotë që këshillit e prindërve janë këshilla të arta. Pirja e uji në këmbë është tërësisht e gabueshme. Nëse në këtë mënyrë pini ujë, mund t’ju shkaktojë shumë probleme: ngërçe, artrit, dëmtim të veshkave. Rekomandohet që ujin ta pini vetëm nga një pozicion i ulur. Në këtë mënyrë në të gjitha organet uji do të qëndrojë mjaft gjatë.

Në të kundërtën, uji shpejt do të kalojë nëpërmjet zorrës së trashë dhe kështu  trupi nuk do të ketë kohë t’i absorbojë nutritienët. Përveç kësaj, uji duhet pirë ngadalë. Mirëpo, për instruksione më të qarta, këshillohuni me videon më poshtë:

Komentoni