Bota

Koreja e Veriut godet sërish me raketa, alarmohet Japonia

Koreja e Veriut duket se po kryen testin e radhës, të raketave balistike dhe së fundi ka lëshuar një tjetër raketë nga Peniani.

Goditja e radhës me raketë ka shqetësuar Japoninë, e cila i ka kërkuar banorëve të saj, të strehohen në vend-strehime të sigurta.

Ky veprim i Koresë së veriut, vjen fill pas miratimit të një pakete të re sanksionesh ndaj saj, nga Këshilli i Sigurimit në OKB.

Ende nuk dihet raportohet nëse ky test i radhës ka rezultuar i suksesshëm apo jo, ndërsa raketa ka kaluar mbi territorin japonez.

Komentoni