Bota

Kontrolle të rrepta në kufirin Kazakistan – Kirgizi

Autoritetet e Krigizisë kanë thënë se Kazakistani ka shtrënguar kontrollin përgjatë kufirit me shtetet fqinje të Azisë qendrore, në mes të tensioneve rreth zgjedhjeve presidenciale më 15 tetor.

Shërbimi shtetëror i kufirit të Kirgizisë, kanë thënë për Radion Evropa e Lirë më 11 tetor, se pritje të gjata të makinave dhe njerëzve janë parë në disa pika të kontrollit, derisa autoritetet e Kazakistanit kontrollojnë dhe ngadalësojnë këtë procedurë.

Më 7 tetor, presidenti i Kirgizisë, Atambaev, ka akuzuar Kazakistanin për ndërhyrje në fushatën zgjedhore, duke e mbështetur haptazi Omurbek Babanov.

Komentoni