Kosova

“Konferenca e kryetarëve” pritet t’ia marrë disa kompetenca Kryesisë së Kuvendit

Një trupë e re vendimmarrëse do të krijohet në Kuvendin e Kosovës, në rast se drafti aktual i Rregullores së Kuvendit të Kosovës do të miratohet.

Në këtë draft parashihet krijimi i “Konferencës së kryetarëve”, në përbërje të së cilës do të jetë kryetari i Kuvendit dhe shefat e grupeve parlamentare të përfaqësuara në Kuvend.

Sipas kësaj rregulloreje, e cila është në proces të hartimit, ky organ i Kuvendit do të marrë shumicën e përgjegjësive që aktualisht i ka Kryesia e Kuvendit, shkruan sot Koha Ditore.

Komentoni