Kosova

Këto komuna shkojnë në balotazh

Zgjedhjet komunale të 2017-ës kanë rezultuar me balotazh në shumicën e komunave të Kosovës.

Duke u bazuar në rezultatet e përpunuara deri tani nga Demokracia në Veprim komunat si më poshtë do të jenë në balotazh.

Gjakovë – AAK (Ardian Gjini) 40.27% dhe Alternativa (Mimoza Kusari) 31.31%

Gjilan – LDK (Lutfi Haziri) 43% dhe VV (Sami Kurteshi) 27.39%

Dragash – LDK (Selim Kryeziu) 36.17% dhe PDK (Shaban Shabani) 33.05%

Istog – LDK (Haki Rugova) 43.15% dhe AAK (Gani Dreshaj) 36.68%

Kaçanik – PDK (Besim Ilazi) 38.48% dhe VV (Basri Kodra) 20.9%

Klinë – PDK (Sokol Bashota) 36.42% dhe AAK (Zenun Elezaj) 25.9%

Kamenicë – VV (Qendron Kastrati) 34.23% dhe LDK (Shaip Surdulli) 29%

Mitrovicë – PDK (Valdete Idrizi) 29.72% dhe AKR (Agim Bahtiri) 26.67%

Obiliq – AAK (Xhafer Gashi) 46.92% dhe LDK (Mehmet Krasniqi) 26.23%

Rahovec – AAK (Smajl Latifi) 34.42% dhe PDK (Idriz Vehapi) 29.02%

Podujevë – LDK (Agim Veliu) 49.19% dhe VV (Ajet Potera) 29.76%

Prishtinë – VV (Shpend Ahmeti) 44.27% dhe LDK (Arban Abrashi) 35.7%

Prizreni – PDK (Shaqir Totaj) 29.49% dhe VV (Mytaher Haskuka) 22.53%

Shtime – PDK (Naim Ismajli) 36.18% dhe Kandidati i pavarur (Fatmir Rashiti) 26.6%

Suharekë – AAK (Bali Muharremaj) 39.43% dhe LDK (Sali Asllanaj) 33.67%

Ferizaj – PDK (Agim Aliu) 39.65% dhe LDK (Muharrem Svarqa) 31.03%

Vushtrri – PDK (Ferit Idrizi) 32.14% dhe VV (Besim Muzaqi) 27.7%

Malishevë – Nisma (Ragip Begaj) 39.97% dhe PDK (Mursel Gashi) 27.72%

Kujtojmë që këto janë rezultatet preliminare, nuk janë përpunuar të gjitha të dhënat dhe mund të ketë ndryshime, njofton Klan Kosova.

Komentoni