Kosova

Hoxhaj thotë se ka pasur takim të qeveritarëve me Vetëvendosjen për demarkacionin

Ditën që presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker vizitoi Kosovën ishte hera e vetme që zëvendëskryeministri Enver Hoxhaj iu drejtua publikisht deputetëve të Lëvizjes Vetëvendosje për votim të marrëveshjes së demarkacionit.

Ai në një intervistë për Rubikon të KTV-së bëri të ditur se ka pasur kontakte nga zyrtarët qeveritarë me Vetëvendosjen, por s’është parë vullnet për votim pro.

“Ka pas të tjerë që kanë pas komunikim dhe pastaj ata i kanë ndarë me Haradinajn ose Veselin. Kur ishte Juncker kam biseduar publikisht në Kuvend dhe e kam parë që s’ka vullnet”, ka thënë ai.

“Është një lloj fati jo i mirë politik që parti të caktuara politike kur janë në opozitë ndjekin në qasje jo racionale dhe mund të kemi një situatë absurde kur marrëveshja mund të mbyllet me votat e deputetëve të Listës Serbe”, shtoi Hoxhaj.

Trepça, kusht i Listës Serbe për demarkacionin?

Të gjithë titujt e deritanishëm për kushtet e Listës Serbe në këmbim të votës së demarkacionit nuk janë të qëndrueshme, sipas zëvendëskryeministrit të Kosovës, Enver Hoxhaj.

Ai në Rubikon të KTV-së, ka sqaruar se në takimet me përfaqësuesit e Listës Serbe nuk ka pasur as edhe një kërkesë konkrete.

“Absolutisht nuk ka asnjë kusht. Nuk ka as kërkesë që të krijohet ndonjë komunë e re në Prilluzhë, nuk është shtuar asnjëherë”, ka thënë ai.

Jo me kërkesë të shkruar, por tërthorazi, sipas Hoxhajt, Lista Serbe e ka përmendur siç tha ai “sqarimin për çështjen e Trepçës”.

“Ka një pritje prej anës së tyre që në të ardhmen, ditët dhe javët në vijim që qeveria e Kosovës ta trajtojë seriozisht çështjen e Trepçës dhe atyre që jetojnë në veri të Kosovës lidhur me Trepçën”, theksoi ai.

Komentoni