Kosova

Haradinaj: Qeveria duhet të merret me Trepçën dhe krijimin e ushtrisë

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Harandinaj ka thënë se Qeveria e Kosovës duhet të heq dot nga Demarkacioni dhe Asociacioni dhe të merret me çështjet që sipas tij kërkojnë zgjidhje të menjëhershme, që sipas tij, janë çështja e Trepçës dhe transformimi i FSK-së në FAK.

Ja postimi i plotë i Haradinaj:

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës,

1. Meqë Demarkacionin është tërhequr nga votimi në Parlament dhe Asociacionin është gjetur se është në kundërshtim me frymën e Kushtetutës;

2. Dhe meqenëse këto dy marrëveshje kanë mbërritur në një pikë të kundërshtimit të përgjithshëm politik e popullor;

Eshtë e domosdoshme që Qeveria e Kosovës, të heq dorë nga eksperimentimi i mëtejshëm me to, dhe t’i tërheq ato në versionin e tanishëm.

Kosova sot përballet me një varg çështjesh të tjera të rëndësishme dhe urgjente për t’u zgjidhur, që nga lufta kundër krimit e korrupsionit e deri te shfrytëzimi i resurseve natyrore, në funksion të zhvillimit ekonomik të vendit.

Dy prej temave kërkojnë zgjidhje të menjëherëshme janë

A) Krijimi i Ushtrisë së Kosovës, duhet të bëhët urgjentisht, dhe shtyrja e transformimit të FSK-së në Forca të Armatosura, po bëhët pa asnjë arsye të qëndrueshme

B) Trepça, si njëra prej potencialeve më të mëdha të Kosovës, duhet të revitalizohet urgjentisht dhe të mos lihet kështi siç është, në duart e eksploatuesëve ordinerë!

Komentoni