Hi Tech

Google Asistenti do të flasë 30 gjuhë deri në fund të vitit

Ndihmësi virtual personal i kompanisë Google që aktivizohet me zë (google assistant) deri në fund të vitit do të flasë 30 gjuhë , përfshirë norvegjishten dhe hindu, gjë që tregon se google po hynë në luftë të ashpër  kundër liderit në tregun e ndihmësve të mençur të kompanisë Amazon, shkruan Kosova.info.

Derisa Aleksa, ndihmësi i internetit personal Amazon, funksionon vetëm në anglisht, Google Assistant tashmë është duke punuar në tetë gjuhë dhe deri në fund të vitit në disponim do të jenë 30 gjuhë, theksoi kompania Google në bllokun e saj zyrtar.

Ky paralajmërim tregon vullnetin e Google të shpejtojë zhvillimin e asistentit të vet dhe progresit në çështjen e inteligjencës artificial, veçanërisht në luftë kundër Amazonit.

Gjigantët e tjerë teknologjik siç janë Microsoft, Apple apo Samsung po ashtu kanë asistent virtual.

Asistentët që aktivizojnë komandant me zë, janë mjaft të rëndësishëm për këto kompani sepse tregojnë se çfarë munden në çështjen e inteligjencës artificiale.

Prezenca e asistentëve virtual në çështje të ndryshme, telefonat e mençur, aparate në shtëpi, apo makina, mundësojnë që të hyhet në konsumatorët e përditshëm  dhe që rreth tyre të krijohet ekosistemi. Amazoni me lansimin e Aleksit në zërimin e tij EKO 2014 ka përparësi të madhe. Por Apple është duke u vonuar dhe që tani ka lancuar HomePod, është aktivizuar zëri përmes asistentit Siri. /Kosova.info/

Komentoni