Kosova

Gjuriq: Do ta vizitoj Kosovën edhe pikë

Drejtori i të Ashtuquajturës Zyra e Serbisë në Kosovë Marko Gjuriq ka njoftuar sot se javën e ardhshme do të jetë në Kosovë.

Gjuriq ka theksuar se ka indikacione serioze se një grup njerëzish ku janë të përfshirë Ministri Enver Hoxhaj dhe Ministria Edita Tahiri, të cilët janë të përfshirë në ndalimin e tij për lirinë e lëvizjes e cila sipas tij është një vepër penale për Serbinë.

“Ata u përpoqën të ndalojnë personat zyrtarë dhe përfaqësues të qeverisë në kryerjen e detyrave të tyre. Unë do të jem me popullin tonë në Kosovë. Unë isha aty më herët, unë do të shkoj edhe tani. Dhe shembuj të tillë ka çdo ditë për njerëzit në Kosovë në mënyrë sistematike të diskriminuar”, ka thënë Gjuriq, transmeton Indeksonline.

Edhe autoritetet e Kosovës thanë se ata nuk luajnë me fjalë kërcënimesh, sepse askush në Serbi nuk do të ju ndalojë të lëvizin normalisht në Kosovë. Gjuriq ka paralajmëruar autoritetet e Kosovës të mos luajnë me banorët e nacionalitetit serb dhe të mos ngacmohen duke sjellë një status të klasës së dytë të qytetarëve.

“Ata u përpoqën që të më ndalonin mua në Graçanicë, por ata nuk kanë mundur. Kështu që nuk do të bëhet as tani. Vetë retorika e përdorur nga ndikimi negativ në marrëdhëniet nuk është e mirë. Prandaj, bëj thirrje për paqe dhe e vetmja mënyrë që në mund të shkojmë në atë drejtim. Në javën e ardhshme do të jem në Kosovë”, ka përfunduar Gjuriq.

Komentoni