Rajoni

Gjendet edhe një varrezë masive në Zajaz (Video)

Në rajonin e Zajazit është gjetur edhe një varrezë tjetër masive në vendin e quajtur “e Xhamia”. Komisioni për zhavrim është duke gjurmuar për të bërë identifikimin e mundshëm të tyre, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas Tv Globi, ashtu si edhe në rastin e parë, besohet se edhe këta varreza janë të periudhës së luftërave ballkanike dhe botërore dhe u takojnë shqiptarëve të këtij rajoni.

Komisioni për zhvarim ka kërkuar nga familjarët e viktimave që para se të bëjnë rivarimin e tyre, ta njoftojnë organin e Zyrës së Prokurorit për krime lufte me qëllim që të njihet opinioni ndërkombëtar rreth këtyre masakrave.

Njoftimet e fundit thonë se disa nga viktimat thuhet t’i takojnë familjes Xhaka nga rajoni i Kërçovës.

Komentoni