Rajoni

Gati 400 martesa serbo-shqiptare: Serbët “kryqëzohen” martohen me shqiptare për 5500 euro

Komuna Trgoviste në Serbi ka ndarë para për 300 persona beqar mbi moshën 35 vjet. Parat janë destinuar për të shkuar në Shqipëri, dokumente etj. Në Preshevë dhe Bujanoc në vitin e fundit janë bërë gjashtë martesat mes serbëve dhe grave shqiptare. Këta janë njerëz kryesisht të moshuar të cilët me para martohen me gra shqiptare. Tre muaj më parë, Bratislav Tasic nga një fshat afër Bujanovcit, Lopardince është martuar me një grua shqiptare Dhurata nga Tirana. Tani është Suncica Tasic. Sipas disa informatave, serbët blerë vajzat shqiptare për pesë mijë e gjysmë euro. Megjithatë, komuna e Trgovishte ka ndarë para për 300 njerëz të vetmuar të moshës mbi 35 vjet. Parata jnë destinuar për të shkuar në Shqipëri, dokumente , shkruan gazeta serbe Telegraf. – Fëmijët e nënave të shqiptareve nesër mund të tradhtojnë Serbinë si Skënderbeu Turqin – tha një serb i Bujanovcit për agjencinë e lajmeve “Presheva jonë”, transmetuar nga Telegrafi.

Ai dyshon se këto martesa do të kenë sukses, sepse ato janë, në përgjithësi, thotë ai, gra të blera për pak para ose janë mashtruar duke u sjellë në për të ruajtur bagëtinë.

“Unë jam “kryqëzuar” në kishë për vendimin tim, por ajo donte të bënte këtë thotë Bratislavi. Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” njofton se të paktën 800 Gra shqiptare në “treg” në Serbi. Shumica e martesave të bërë për të holla me burra të moshuar. Organizata humanitare “Stara Raska” arriti në përfundimin se më shumë se 400 gra synojnë të martohen në Serbi. – Kam frikë se me këto martesa përpiqet për të shqiptarizuar Serbinë jugore” thotë një serb. Shumë shqiptare, megjithatë, janë të kënaqura dhe shpejt adoptohen me mjedisin.

“Ka ndryshime në zakone, zakonet dhe kulturën morale, por nganjëherë dallimet dhe tërheqin” tha, tani, Suncica Tasic. Në fshatin Lopardince ka shumë burra te pamartuar mbi 50 vjet, dhe nuk është çudi që ata vendosin të martohen me gra nga Shqipëria.

Komentoni