Kosova

Gashi: Kisha nuk është përfshirë në asnjë negociatë për mbrojtje

Dardan Gashi njohës i rrethanave politike ka folur rreth çështjes së Kishës Ortodokse në kampusin e UP-së.

“Debati për kishën nuk është se ka fillu tash. Këshilli për Zbatim dhe Monitorim ka për detyre t’i mbrojë objektet kulturo-historike serbe në Kosovë”, ka thënë ai në Klan Kosova.

“Çka është më rëndësi tash është se po harrohet se kjo nuk është përfshi në asnjë negociatë që të mbrohet. Kjo nuk është në këtë listë”.

“Pjesa tjetër është se praktikisht po kërkojmë prej palës kosovare se çfarë mesazhe po drejton drejt kishës, por edhe Kisha Ortodokse Serbe duhet me kuptu se kjo nuk ka shërbyer asnjëherë për bashkëjetesë”.

“Sa kam qenë ministër i keni vënë çelësin këtij objekti. Pyetja ime tash është se si kanë hyrë palët brenda saj, pa ndonjë marrëveshje të caktuar”.

“Vet intervenimi edhe kryeministrit Mustafa me klerikët fetar serbë që kanë hyrë brenda kishës”.

Komentoni