Sport

Garat e kërcimit nga Ura e Mostarit

Rreth 60 garues kërcyen nga ura 21 metrash e vjetër në Mostar të Bosnjë dhe Hercegovinës. Edicioni i 450-të i garës së kërcimit u mbajt të dielën.

Ura, që njihet me emrin vendor si Stari Most, për herë të parë u kompletua në vitin 1566.

Ajo ishte shkatërruar në vitin 1993 gjatë luftës në Bosnjë dhe Hercegovinë, por u rindërtua dhe u rihap në vitin 2004 dhe vazhdoi gara e kërcimeve.

Këtë vit, Lorens Listo nga Mostari shënoi më së shumti pikë në kategorinë dallëndyshe, ndërsa Edi Fink, gjithashtu nga Mostari, fitoi garën e kërcimit në këmbë.

 

 

 

Komentoni