Bota

Fuste gruan në ujë të ftohtë se herë bënte gabime

Një burrë ia kishte shndërruar jetën në ferr gruas së tij, duke e hedhur në ujë të ftohtë sa herë bënte gabime apo nuk i bindje.

Robert Simmons ka detyruar partneren e tij të kryente detyra sipas një orari të rreptë.

Ai hartoi listat e punëve që priste që gruaja e tij Karen, duke i ndarë asaj lojëra 15 minutëshe.

Duke e përdorur fenë si justifikim për brutalitetin e tij, ai e detyroi atë të futej në bagazhin e një makine kur iku pak nga shtëpia me kokën e saj. Fushata e abuzimit ka nisur në vitin 1988 deri në mars të këtij viti.

Kur Simmons më në fund u soll para drejtësisë, prokurorët e përshkruan atë si “një nga rastet më të këqija të abuzimit në familje” që kishin ndeshur ndonjëherë.

62-vjeçari pranoi 11 akuza kur ai u paraqit në gjykatën Lerwick Sheriff Court.

Ai do të përballet me burg, ndërsa dënimi pritet të jepet vitin e ardhshëm.

Gjykata ka dëgjuar se gruaja duhet të mbante një fletore, duke përfshirë një “libër gabimesh” kur ajo nuk arrinte të kënaqte burrin e saj. Policia gjeti qindra fletore të tilla në shtëpinë e çiftit.

Ata kishin qenë të martuar për 30 vjet dhe gjashtë fëmijët e tyre ishin të gjithë të shkolluar në shtëpi, duke i privuar Karenit çdo ndërveprim me prindërit e tjerë në shkolla.

Simmons kishte vendosur rregulla dhe dënime për familjen – por ato ishin ndryshuar shpesh.

Duncan MacKenzie, prokuror, tha se i akuzuari krijoi një atmosferë “kulture” në shtëpinë e familjes dhe e përdori fenë si një justifikim për sjelljen e tij “të detyruar dhe kontrolluese”.

Karen më në fund ka marrë guximin për të kontaktuar “Ndihmën e Gruas” në 2015.

Në një nga deklaratat e tij në polici pasi u arrestua, Simmons tha: “Ajo mori një zotim bindjeje për mua”.

MacKenzie tha se ishte “afërsisht e pamundur” të kuptonte ndikimin që ka sjellja e të akuzuarit në Karen.

Ai shtoi: “Ankuesi është një grua plotësisht e kualifikuar dhe shumë inteligjente e grabitur në mënyrë efektive nga të gjithë ndjenjën e vetëvlerësimit”.

Komentoni