Kosova

FRM: Mbështetje për të zgjedhurit e popullit turk

Forumi i të Rinjve Myslimanë në Kosovë ka dal me një qëndrim për opinion lidhur me tentimin për grushtshtet në Turqi. Ata me anë të një letre kanë shprehur mbështetjen e qeverisë legjitime të Turqisë dhe presidentit Erdogan.

Në vijim mund ta lexoni komunikatën e plotë të këtij forumi:

“Forumi i të Rinjve Muslimanë në Kosovë, ka ndjekur me vëmendje tentimin për grusht shtet në Turqi dhe si vijim shpreh mbështetjen e qeverisë legjitime të Turqisë dhe presidentit Erdogan të zgjedhur nga populli turk.

FRM ka parë me shqetësim se si grupe terroriste që nuk kursyen as vrasjen e civilëve, deshën ta merrnin pushtetin me dhunë në Turqi për ta nënshtruar shtetin e Turqisë ndaj grupeve apo shteteve që nuk u’a duan të mirën e qytetarëve musliman.

Si do qoftë FRM është gëzuar që ky grup ka dështuar për ta marrë pushtetin në mënyrë jo demokratike, dhe përgëzon popullin turk për rivendosjen e qetësisë dhe paqes në vendin e tyre.

Mirëpo FRM, është shqetësuar se grupi terrorist është i vendosur në Kosovë dhe Shqipëri dhe një pjesë të Maqedonisë me një ndikim të keq mbi mediat ku dhe kontrollon disa politikanë, të cilët në momentin që po bëhej grush shteti dolën dhe mbrojtën ushtarakët të cilët vjedhën nga depot e shtetit armët dhe ju kthyen popullit duke i vrarë.

FRM shqetësohet nga këto medie dhe këta politikanë, pasi që në zemrat e tyre mund të jetë i fshehur krimi ashtu njëjtë siç ishte i fshehur nga patronët e tyre në Turqi ku një ditë mund të presim një masakër ndaj popullatës civile në Kosovë vetëm për të marrë pushtetin.

FRM gjithashtu apelon qeverisë së vendit që të ndaloj fondet e këtij grupi në Kosovë e Shqipëri t’i mbyllë shkollat e tyre dhe ti mbyllë organizatat e tyre.

Sepse ne kemi frikë që paratë të cilat ky grup mbledh në Kosovë mund të shkojë si financim në masakrat që i bënë ndaj popullit turk. Edhe njëherë FRM shpreh mbështetje për qeverinë e vendit dhe presidentin Erdogan, pasi këta kanë dalë nga vota e popullit e nuk kanë dal nga pazaret politike, sikur në vendin tonë.FRM: Mbështetje për të zgjedhurit e popullit turk

Forumi i të Rinjve Muslimanë në Kosovë, ka ndjekur me vëmendje tentimin për grusht shtet në Turqi dhe si vijim shpreh mbështetjen e qeverisë legjitime të Turqisë dhe presidentit Erdogan të zgjedhur nga populli turk.

FRM ka parë me shqetësim se si grupe terroriste që nuk kursyen as vrasjen e civilëve, deshën ta merrnin pushtetin me dhunë në Turqi për ta nënshtruar shtetin e Turqisë ndaj grupeve apo shteteve që nuk u’a duan të mirën e qytetarëve musliman.

Si do qoftë FRM është gëzuar që ky grup ka dështuar për ta marrë pushtetin në mënyrë jo demokratike, dhe përgëzon popullin turk për rivendosjen e qetësisë dhe paqes në vendin e tyre.

Mirëpo FRM, është shqetësuar se grupi terrorist është i vendosur në Kosovë dhe Shqipëri dhe një pjesë të Maqedonisë me një ndikim të keq mbi mediat ku dhe kontrollon disa politikanë, të cilët në momentin që po bëhej grush shteti dolën dhe mbrojtën ushtarakët të cilët vjedhën nga depot e shtetit armët dhe ju kthyen popullit duke i vrarë.

FRM shqetësohet nga këto medie dhe këta politikanë, pasi që në zemrat e tyre mund të jetë i fshehur krimi ashtu njëjtë siç ishte i fshehur nga patronët e tyre në Turqi ku një ditë mund të presim një masakër ndaj popullatës civile në Kosovë vetëm për të marrë pushtetin.

FRM gjithashtu apelon qeverisë së vendit që të ndaloj fondet e këtij grupi në Kosovë e Shqipëri t’i mbyllë shkollat e tyre dhe ti mbyllë organizatat e tyre.

Sepse ne kemi frikë që paratë të cilat ky grup mbledh në Kosovë mund të shkojë si financim në masakrat që i bënë ndaj popullit turk. Edhe njëherë FRM shpreh mbështetje për qeverinë e vendit dhe presidentin Erdogan, pasi këta kanë dalë nga vota e popullit e nuk kanë dal nga pazaret politike, sikur në vendin tonë”. /KI/

Komentoni