Kosova

Franca vazhdon përkrahjen ndaj Kosovës

Kosovë, z. Didier Chabert, me të cilin bisedoi për çështje të ndryshme, veçanërisht për fusha që lidhen me diasporën.

Ambasadori francez u njoftua për prioritetet që ka  ministria për pjesëtarët e diasporës. 

Në takimin e zhvilluar u diskutua  edhe për thellimin e bashkëpunimit mes MeD-së dhe Ambasadës franceze, për rëndësinë që diaspora ka në zhvillimin ekonomik të vendit, për modalitetet e politikat më të mira  në interes të diasporës, por edhe për rëndësinë që ka përfaqësimi i diasporës në institucionet e Kosovës.

Ndërkaq, ambasadori Chabert, duke e falënderuar ministrin Murati për pritjen,  shprehu vullnetin për bashkëpunimin mes Ambasadës franceze dhe MeD-së. /KI/

Komentoni