Kosova

Ekzekutivi miratoj projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes Kosovë-Mali i Zi

Qeveria e Republikës së Kosovës, ka miratuar ndryshimin dhe plotësimin e projektligjit për Ratifikimin e Marrëveshjes për Kufirin Shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi.

Me këtë rast kreu i ekzekutivit, Ramush Haradinaj, ka theksuar se presidenti i Kosovës dhe ai i Malit të Zi kanë nënshkruar një aneks marrëveshje, që kanë krijuar rrethana të reja.

Haradinaj ka thënë se më këtë plotësim ndryshim, mund të konstatojmë se Kosova nuk do të humb territor, dhe se qytetarët e Kosovës e meritojnë lëvizjen e lirë.

Haradinaj kërkoi një seancë të jashtëzakonshme për diskutim dhe ratifikim të marrëveshjes, pasi që sipas tij, ekzistojnë një vullnet që seanca të mbahet sa më shpejtë.

Ai shpreson se seancë për rafitikimin e Marrëveshjes për Kufirin Shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi, të mbahet të enjten, ku siç tha Haradinja do të bënë kërkesë që seanca të bahet këtë ditë. /Kosova.info/

Komentoni