Shkencë

Dy astronautë arrijnë në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë

Anija kozmike Soyuz, qe barte një rus dhe një amerikan ka arritur sot në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë, duke përfunduar fluturimin e parë të dy njerëzve drejt këtij stacioni, për më shumë se një dekadë.

Anija Soyuz MS-04, që barte kozmonautin rus, Fyodor Yurchikhin dhe astronautin amerikan Jack Fischer, arriti që me sukses të bashkohet me stacionin në orën 15:13 të 20 prillit, ka njoftuar agjencia ruse, Roscosmos.

Udhëtimet drejt Stacionit Ndërkombëtar të Gjithësisë, zakonisht përfshijnë tre anëtarë të ekuipazhit, por Rusia tha vitin e kaluar se në një të ardhme të afërt, ky udhëtim do të kryhet me dy persona.

Yurchikhin dhe Fischer po fillojnë misionin e tyre pesëmujor në stacion, ku tashmë janë të vendosur tre astronautë, përfshirë Peggy Whitson nga NASA.

Komentoni