LifeStyle

Disa mënyra efikase si ta zhvilloni trurin tuaj

Shoqata Amerikane e Zemrës kanë paraqitur kohët e fundit shtatë hapa që synojnë të ndihmojnë individët të mbajnë trurin e tyre të shëndetshëm, që nga fëmijëria në pleqëri, raporton Kosova.info.

Njerëzit kanë plasticitet të trurit, ose neuroplasticitet, që është aftësia e trurit për të ndryshuar për mirë ose më keq në çdo moshë.

Ky fleksibilitet i trurit luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin ose rënien e trurit tonë si dhe formon personalitetet tona të dallueshme.

Nëse ju dëshironi të përmirësoni mendjen tuaj në vitin 2018, atëherë ndiqni metodat më të mira për të rritur fuqinë e trurit, për të përmirësuar kujtesën, për të ndërtuar lidhje të reja nervore, për të nxitur mësimin dhe për të rritur funksionin njohës.

Ja çfarë rekomandohet:

Ushtrojnë rregullisht;
Mbajnë një dietë të shëndetshme;
Mbajë një peshë të shëndetshme;
Kontrollojnë kolesterolin;
Rregullojnë nivelet e sheqerit në gjak;
Menaxhoni presionin e gjakut;
lënë duhanin /Kosova.info/

Komentoni