Kosova

Demarkacioni pas bisedimeve në Bruksel!!!

Pas dy orë e gjysmë zvarritjeje, nuk është mbajtur fare seanca e kuvendit për miratimin e marrëveshjes së demarkacionit me Malin e Zi.

Ndërprerjen e ka paralajmëruar kryetari i Kuvendit Kadri Veseli, i cili e ka caktuar seancën me këtë temë të rendit të ditës për ditën e nesërme nga ora 10.

“Është vendim unanim i të gjitha grupeve parlamentare. Jemi në rrugë të mirë për konsensus të përbashkët dhe për këtë e falënderoj edhe opozitën. Do ta arrijmë që së bashku të jemi në këtë rrugëtim dhe t’i hapim qytetarëve tanë në një të ardhme të afërt”, tha Veseli.

Veseli tha ajo çfarë duan është që çështja e demarkacionit të përfundojë deri të mërkurën.

“S’ka patriotizëm më të madh se me konsensus të plotë me votu marrëveshjen për Demarkacionin… T’i japim perspektivë vendit, të ecim drejt zhvillimit ekonomik ma tepër sesa deklaratave shterpe mes veti për patriotizëm formal… Tërë jemi patriotë, e duam Kosovën “, u shpreh ai.

Sipas tij, spektri politik kosovarë në momente më të rënda dinë të sillet më së miri.

Dështimi i mbajtjes së seancës ka ndodhur pas qëndrimeve të kundërta të partive parlamentare shqiptare, ndërkohë që në sallën e Kuvendit nuk kishte ardhur fare Lista Serbe e cila kishte paralajmëruar se do të votonte kundër demarkacionit.

Për vazhdimin e seancës dhe miratimin e marrëveshjes kufitare me Malin e Zi nuk ka ndihmuar as ftesa e Ambasadorit Amerikan Greg Delawi e as ajo e presidenti të vendit Hashim Thaçi.

Para fillimit të seancës Vetëvendosje mbajti një konferencë shtypi me të cilën njoftoi se kjo parti kishte dërguar në Prokurorin Speciale akt padi penale kundër presidentit të vendit Hashim Thaçi, me të cilën sipas asaj që u tha në konferencë, ai akuzohej për tradhti kombëtare pasi kishte nënshkruar marrëveshjen në dëm të Kosovës.

Gjatë tërë kësaj kohe, në ndërtesën e Kuvendit u mbajtën seri këshillimesh për t’u afruar qëndrimet e partive parlamentare rreth demarkacionit.

Ishte e kotë, sepse Vetëvendosje nuk merrte pjesë fare në to, ndërsa LDK e AAK i paraqitën haptas kundërshtimet njëra me tjetrën se a do të votohej apo jo marrëveshja e demarkacionit bashkë me raportin e Bulliqit.

Komentoni